‘Een laatste rustplaats in de Achterhoekse natuur.’

 
 
 
background3.jpg
 
 

'Op natuurbegraafplaats Slangenburg vindt u op een natuurlijke manier eeuwige rust.'

NBP_Winter-001.jpg

Over natuurbegraafplaats Slangenburg

Natuurbegraafplaats Slangenburg ligt tussen weelderige bossen en de landerijen van landgoed Slangenburg. In deze historische omgeving met een rijke flora en fauna vormt de natuurbegraafplaats een prachtige laatste rustplaats voor wie houdt van de Achterhoekse natuur. U kunt in dit natuurgebied een voor u bijzondere plek uitkiezen waar u na uw overlijden begraven wordt. Dat kan bij leven, maar ook uw nabestaanden kunnen na uw overlijden een plek uitzoeken.

NBP-Herfst-90.jpg

Liefde voor de natuur

Door te kiezen voor een begraafplaats op natuurbegraafplaats Slangenburg, draagt u bij aan de bescherming, ontwikkeling en het behoud van een bijzonder natuurgebied dat voor altijd zal blijven bestaan. Het natuurgebied vormt voor nabestaanden een bijzondere plek om in alle rust te gedenken.

Op natuurbegraafplaats Slangenburg vindt u op een natuurlijke manier eeuwige rust. Dat kan in een kist, een wade of een urn van natuurlijke materialen. Op die manier kunt u uw lichaam na overlijden teruggeven aan de aarde, zonder de puurheid van het landschap uit balans te brengen. Gaandeweg wordt uw graf weer één met de natuur. In plaats van een stenen grafmonument, kunt u er daarom voor kiezen om een houten schijf op het graf te plaatsen.

'Het graf wordt onderhouden door de natuur.'

Eeuwigdurende en zorgeloze grafrust

Natuurbegraven bestaat sinds het begin van deze eeuw en natuurbegrafenissen komen de laatste jaren steeds vaker voor. Een veelgenoemde reden is het ontzorgen van de nabestaanden. U legt het recht om op die plek begraven te worden niet voor een bepaald aantal jaren vast, maar voor eeuwig. Op die manier krijgen nabestaanden niet te maken met eventuele lastige keuzes op het gebied van verlengings- en onderhoudskosten, die vaak jaren na het overlijden gemaakt moeten worden. Het graf wordt onderhouden door de natuur. Het natuurgebied als geheel wordt in samenspraak met de gemeente zorgvuldig onderhouden door onze medewerkers.

NBP_Lente-65.jpg
 
 
Brochure aanvragen

Wilt u meer weten over natuurbegraafplaats Slangenburg? In onze brochure vindt u meer informatie over natuurbegraven en de natuurbegraafplaats zelf.

Om vrijblijvend de brochure thuisgestuurd te krijgen s.v.p. onderstaand formulier invullen en verzenden.

Door hier te klikken kunt u de brochure ook direct downloaden.

Ja, ik ontvang graag de brochure van natuurbegraafplaats Slangenburg

Mijn gegevens *
Hoe wenst u de brochure te ontvangen? *
 
Brochure-Natuurbegraafplaats-Slangenburg.png
NBP_Winter-185.jpg