Natuurbegraafplaats Slangenburg ligt tussen weelderige bossen en de landerijen van landgoed Slangenburg. In deze historische omgeving met een rijke flora en fauna vormt de natuurbegraafplaats een prachtige laatste rustplaats voor wie houdt van de Achterhoekse natuur. U kunt in dit natuurgebied een voor u bijzondere plek uitkiezen waar u na uw overlijden begraven wordt. Dat kan bij leven, maar ook uw nabestaanden kunnen na uw overlijden een plek uitzoeken.

Liefde voor de natuur

Door te kiezen voor natuurbegraafplaats Slangenburg, draagt u bij aan de bescherming, ontwikkeling en het behoud van een bijzonder natuurgebied dat voor altijd zal blijven bestaan. Het natuurgebied vormt voor nabestaanden een bijzondere plek om in alle rust te gedenken.

Op natuurbegraafplaats Slangenburg vindt u op een natuurlijke manier eeuwige rust. Dat kan in een kist, een wade of een urn van natuurlijke materialen. Op die manier kunt u uw lichaam na overlijden teruggeven aan de aarde, zonder de puurheid van het landschap uit balans te brengen. Gaandeweg wordt uw graf weer één met de natuur. In plaats van een stenen grafmonument, kunt u ervoor kiezen om een houten schijf op het graf te plaatsen.

Eeuwigdurende en zorgeloze grafrust

Natuurbegraven bestaat sinds het begin van deze eeuw en natuurbegrafenissen komen de laatste jaren steeds vaker voor. Een veelgenoemde reden is het ontzorgen van de nabestaanden. U legt het recht om op die plek begraven te worden niet voor een bepaald aantal jaren vast, maar voor eeuwig. Op die manier krijgen nabestaanden niet te maken met eventuele lastige keuzes op het gebied van verlengings- en onderhoudskosten, die vaak jaren na het overlijden gemaakt moeten worden. Het graf wordt onderhouden door de natuur. Het natuurgebied als geheel wordt door onze medewerkers in samenspraak met de gemeente zorgvuldig onderhouden.

Rondleidingen

Wilt u meer weten over Natuurbegraafplaats Slangenburg of heeft u interesse in een graf? Dan kunt u aansluiten bij een groepsrondleiding. De medewerkers van Buha vertellen u in die rondleiding meer over de natuurbegraafplaats en de mogelijkheden. Daarnaast kunnen zij uw vragen beantwoorden.

De datums waarop er rondleidingen plaatsvinden vanaf mei 2024 publiceren wij binnenkort op deze website. Heeft u hier interesse om deel te nemen aan een rondleiding? Dit kunt u ons laten weten door een e-mail te sturen naar info@natuurbegraafplaatsslangenburg.nl of te bellen naar (0314) 377 444. Als u uw e-mailadres of uw adresgegevens achterlaat, ontvangt u van ons bericht wanneer de rondleidingen starten en hoe u zich kunt aanmelden.

Op dit moment zijn er geen 2-persoonsgraven beschikbaar. Alleen voor 1-persoonsgraven kunt u op dit moment bij ons terecht.

foto van graf in de herfst
foto van brochure

Brochure aanvragen

Wilt u meer weten over natuurbegraafplaats Slangenburg? In onze brochure vindt u meer informatie over natuurbegraven en de natuurbegraafplaats zelf. Om vrijblijvend de brochure per post of per e-mail toegestuurd te krijgen, kunt u onderstaand formulier digitaal invullen en verzenden.

Ga naar het digitale aanvraagformulier voor de brochure

Over ons

Wij zijn Buha bv, het bedrijf dat namens gemeente Doetinchem verantwoordelijk is voor een schone, hele, veilig en duurzame openbare ruimte. Natuurbegraafplaats Slangenburg is, net als alle andere begraafplaatsen, eigendom van de gemeente Doetinchem. Als voormalige afdeling van de gemeente zijn we sinds jaar en dag verantwoordelijk voor het onderhoud en het beheer van de begraafplaatsen Loolaan, Slangenburg en Kommendijk. Onze medewerkers zijn betrokken, deskundig en altijd bereid om met u mee te denken. Kijk voor meer informatie op www.buha.nl. 

Logo Buha bv
foto van bank op de natuurbegraafplaats