Natuurbegraafplaats Slangenburg ligt tussen weelderige bossen en de landerijen van landgoed Slangenburg. In deze historische omgeving met een rijke flora en fauna vormt de natuurbegraafplaats een prachtige laatste rustplaats voor wie houdt van de Achterhoekse natuur. U kunt in dit natuurgebied een voor u bijzondere plek uitkiezen waar u na uw overlijden begraven wordt. Dat kan bij leven, maar ook uw nabestaanden kunnen na uw overlijden een plek uitzoeken.

Liefde voor de natuur

Door te kiezen voor een begraafplaats op natuurbegraafplaats Slangenburg, draagt u bij aan de bescherming, ontwikkeling en het behoud van een bijzonder natuurgebied dat voor altijd zal blijven bestaan. Het natuurgebied vormt voor nabestaanden een bijzondere plek om in alle rust te gedenken.

Op natuurbegraafplaats Slangenburg vindt u op een natuurlijke manier eeuwige rust. Dat kan in een kist, een wade of een urn van natuurlijke materialen. Op die manier kunt u uw lichaam na overlijden teruggeven aan de aarde, zonder de puurheid van het landschap uit balans te brengen. Gaandeweg wordt uw graf weer één met de natuur. In plaats van een stenen grafmonument, kunt u er daarom voor kiezen om een houten schijf op het graf te plaatsen.

Eeuwigdurende en zorgeloze grafrust

Natuurbegraven bestaat sinds het begin van deze eeuw en natuurbegrafenissen komen de laatste jaren steeds vaker voor. Een veelgenoemde reden is het ontzorgen van de nabestaanden. U legt het recht om op die plek begraven te worden niet voor een bepaald aantal jaren vast, maar voor eeuwig. Op die manier krijgen nabestaanden niet te maken met eventuele lastige keuzes op het gebied van verlengings- en onderhoudskosten, die vaak jaren na het overlijden gemaakt moeten worden. Het graf wordt onderhouden door de natuur. Het natuurgebied als geheel wordt in samenspraak met de gemeente zorgvuldig onderhouden door onze medewerkers.

Rondleidingen

Wilt u meer weten over Natuurbegraafplaats Slangenburg? Dan kunt u een rondleiding aanvragen. De medewerkers van Buha vertellen u in die rondleiding meer over de natuurbegraafplaats en de mogelijkheden. Daarnaast kunnen zij al uw vragen beantwoorden. U kunt ons bereiken op het telefoonnummer (0314) 341966 of per e-mail via info@natuurbegraafplaatsslangenburg.nl.

foto van graf in de herfst
foto van brochure

Brochure aanvragen

Wilt u meer weten over natuurbegraafplaats Slangenburg? In onze brochure vindt u meer informatie over natuurbegraven en de natuurbegraafplaats zelf. Om vrijblijvend de brochure per post of per e-mail toegestuurd te krijgen, kunt u onderstaand formulier digitaal invullen en verzenden.

Ga naar het digitale aanvraagformulier voor de brochure(externe link)

Over ons

Wij zijn Buha bv, het bedrijf dat namens gemeente Doetinchem verantwoordelijk is voor een schone, hele, veilig en duurzame openbare ruimte. Natuurbegraafplaats Slangenburg is, net als alle andere begraafplaatsen, eigendom van de gemeente Doetinchem. Als voormalige afdeling van de gemeente zijn we sinds jaar en dag verantwoordelijk voor het onderhoud en het beheer van de begraafplaatsen Loolaan, Slangenburg en Kommendijk. Onze medewerkers zijn betrokken, deskundig en altijd bereid om met u mee te denken. Kijk voor meer informatie op www.buha.nl. 

Logo Buha bv
foto van bank op de natuurbegraafplaats