Soorten graven

Boomgraven

Boomgraven zijn 1- of 2-persoonsgraven, waarbij het mogelijk is om een herinneringsboom of –struik op het graf te laten plaatsen. Hierbij kunt u kiezen uit een selectie bomen en struiken die van nature in het natuurgebied voorkomen. 

Per 2021 zijn de boomgraven niet meer beschikbaar.

Weidegraven

Op de weidegraven sieren bloemen en kruiden de open ruimte. Weidegraven zijn 1-persoonsgraven. Bij deze graven is het niet mogelijk om een boom of struik op het graf te plaatsen.

Urnengraven

De urnengraven bevinden zich in het bestaande bosperceel. Er kunnen maximaal 4 urnen begraven worden in een urnengraf.

Natuurlijke materialen

Op natuurbegraafplaats Slangenburg vindt u op een natuurlijke manier eeuwige rust. Dat kan in een kist, een wade of een urn van natuurlijke materialen. U kunt bijvoorbeeld kiezen voor een eenvoudige kist van FSC gecertificeerd hout, wilgenteen, bamboe, karton of andere milieuvriendelijke materialen. Op die manier kunt u uw lichaam na overlijden teruggeven aan de aarde, zonder de puurheid van het landschap uit balans te brengen.

Grafmonumenten

Gaandeweg wordt uw graf weer één met de natuur. Op de natuurbegraafplaats zijn dan ook geen grafmarkeringen als stenen of lantaarns te vinden.

In plaats van een stenen grafmonument, kunt u er voor kiezen om een houten schijf (onbehandeld) met een door u gekozen tekst  op het graf te plaatsen. De medewerkers van Natuurbegraafplaats Slangenburg graveren deze voor u. 

Afscheidsceremonie

Het laatste afscheid is een bijzondere gelegenheid van samenzijn, verdriet uiten en elkaar steunen en troosten. U bepaalt zelf hoe dit afscheid eruit ziet en wie dat voor u regelt. Er is veel mogelijk tijdens de ceremonie. Zo beschikt de natuurbegraafplaats over een boskapel, die u naar eigen wens kunt vormgeven met bijvoorbeeld een overkapping, kaarsen en bloemen. 

U heeft ook de mogelijkheid om zelf eten en drinken mee te nemen of om rond het graf een afscheid te organiseren. We doen er alles aan om te zorgen voor een passend en harmonieus afscheid.

Crematie

Kiest u voor een crematie, dan is het mogelijk om de urn of as te begraven op de natuurbegraafplaats. Het verstrooien van as is niet toegestaan op Natuurbegraafplaats Slangenburg. Wel is het mogelijk om as uit te strooien in een graf. Onze medewerkers geven u hier graag meer informatie over.

Herbegraven

Het is mogelijk om uw overleden dierbare, die reeds elders begraven is, te herbegraven op de natuurbegraafplaats. Neem gerust contact met ons op, dan informeren wij u over de mogelijkheden.

Uitvaartverzekering

Ook met een uitvaartverzekering kunt u bij ons een plek in de natuur vastleggen. Omdat een verzekering vaak niet bij leven uitkeert, betekent dit in de meeste gevallen dat de kosten (gedeeltelijk) achteraf worden vergoed. Dit is geheel afhankelijk van de verzekeraar en het type verzekering.

Voor meer informatie adviseren we om contact op te nemen met uw eigen uitvaartverzekeraar.

Tarieven

U betaalt eenmalig voor het eeuwigdurend grafrecht van de plek. Dit is exclusief de begraafkosten, die op het moment van begraven moeten worden voldaan.

Begraven

Maandag tot en met vrijdag€ 1.022,-
Zaterdag€ 2.044,-

Bijzetten van urn

Maandag tot en met vrijdag€ 340,-
Zaterdag€ 680,-

Natuurgraven

Eenpersoonsgraf€ 3.975,-
Tweepersoonsgraf (op dit moment niet beschikbaar)€ 5.950,-
Urnengraf (max. 4 urnen)€ 1.900,-
Eenpersoonsgraf bij de wadi/varenwand (op dit moment niet beschikbaar)€ 5.000,-
Tweepersoonsgraf bij de wadi/varenwand (op dit moment niet beschikbaar)€ 7.500,-
Urnengraf bij de wadi/varenwand (op dit moment niet beschikbaar)€ 2.400,-

Tijdens de begrafenis

Boskapel (incl. dekens, windlichten en extra stoelen)€ 595,-
Loopkoets (begraafplaats Slangenburg)gratis