header-back-paars@2500.png
 

Mogelijkheden

Boomgraven

Boomgraven zijn 1- of 2-persoonsgraven, waarbij het mogelijk is om een herinneringsboom of –struik op het graf te plaatsen. Hierbij kunt u kiezen uit een selectie bomen en struiken die van nature in het Achterhoekse landschap voorkomen.

NBP_Lente-26.jpg

Weidegraven

Weidegraven zijn 1-persoonsgraven. Bij deze graven is het niet mogelijk om een boom of struik op het graf te plaatsen.

NBP_Lente-66.jpg
NBP_Winter-009.jpg

Urnengraven

De urnengraven bevinden zich in het bestaande bosperceel. Er kunnen maximaal 4 urnen begraven worden in een urnengraf.

Natuurlijke materialen

Op natuurbegraafplaats Slangenburg vindt u op een natuurlijke manier eeuwige rust. Dat kan in een kist, een wade of een urn van natuurlijke materialen. Op die manier kunt u uw lichaam na overlijden teruggeven aan de aarde, zonder de puurheid van het landschap uit balans te brengen.

Grafmonumenten

Gaandeweg wordt uw graf weer één met de natuur. In plaats van een stenen grafmonument, kunt u er voor kiezen om een houten schijf op het graf te plaatsen.

NBP_Winter-076.jpg
 

'We doen er alles aan om te zorgen voor een passend en harmonieus afscheid.'

 
NBP_Lente-38.jpg

Afscheidsceremonie

Het laatste afscheid is een bijzondere gelegenheid van samenzijn, verdriet uiten en elkaar steunen en troosten. U bepaalt zelf hoe dit afscheid eruit ziet en wie dat voor u regelt. Er is veel mogelijk tijdens de ceremonie. Zo beschikt de natuurbegraafplaats over een boskapel, die u naar eigen wens kunt vormgeven voor het afscheid. Hierbij kunt u denken aan een overkapping voor een intieme sfeer, muziek en bloemen.

U heeft ook de mogelijkheid om zelf eten en drinken mee te nemen of om rond het graf een afscheid te organiseren. We doen er alles aan om te zorgen voor een passend en harmonieus afscheid.

NBP_Winter-012.jpg

Crematie

Kiest u voor een crematie, dan is het mogelijk om de urn of as te begraven op de natuurbegraafplaats.

Herbegraven

Het is mogelijk om uw overleden dierbare, die reeds elders begraven is, te herbegraven op de natuurbegraafplaats. Neem gerust contact met ons op, dan informeren wij u over de mogelijkheden.

Uitvaartverzekering

Ook met een uitvaartverzekering kunt u bij ons een plek in de natuur vastleggen. Omdat een verzekering vaak niet bij leven uitkeert, betekent dit in de meeste gevallen dat de kosten (gedeeltelijk) achteraf worden vergoed. Dit is geheel afhankelijk van de verzekeraar en het type verzekering.

Voor meer informatie adviseren we om contact op  te nemen met uw eigen uitvaartverzekeraar.

 
 

Tarieven

U betaalt eenmalig voor het eeuwigdurend grafrecht van de plek. Dit is exclusief de begraafkosten, die op het moment van begraven moeten worden voldaan.

NBP_Winter-037.jpg