In en op het graf

logo
Zoeken
U bent hier: Home / Uitvaart / In en op het graf

In en op het graf

Natuurlijke materialenurnen van wol

Tegenwoordig zijn er allerlei mogelijkheden voor het ‘omhulsel' om overledenen in te begraven. Bij natuurbegraven moet alles rond het lichaam biologisch afbreekbaar zijn. U hebt daarbij een grote keuze aan houten of rieten kisten en urnen vilt of wol. Het is ook mogelijk als omhulsel een lijkwade te kiezen dat is gemaakt van natuurlijke materialen zoals katoen, linnen, wol of zijde. Hiernaast ziet u enkele urnen van schapenwol.

Boomschijf

Natuurbegraafplaats Slangenburg biedt u een houten boomschijf aan met de mogelijkheid van een inscriptie. De boomschijf is van onbehandeld inlands hout dat na verloop van tijd vergaat.

U kunt zelf een tekst voor de inscriptie aangeven. U kunt hierover contact opnemen met de beheerder. Ongeveer zes weken na de begrafenis is de boomschijf verkrijgbaar bij de beheerder van natuurbegraafplaats Slangenburg. U kunt de schijf zelf op het graf leggen.

Beplanting              

Het beplantingsplan voor de natuurbegraafplaats is gemaakt op basis van het eindbeeld. De basis van het beplantingplan is bij de aanleg van de natuurbegraafplaats geplant. Het uiteindelijke karakter van de natuurbegraafplaats ontstaat doordat nabestaanden een herinneringsboom of struik op het graf van de overledene planten. U kunt uit een aantal soorten kiezen. Voor meer informatie kunt u het beplantingsplan (pdf 152 kB) downloaden of contact opnemen met de beheerder.

Wij hebben een aantal graven vooraf geselecteerd als boomgraven. Alleen als u een boomgraf koopt in de zone 'boomgraven', kunt u een boom op het graf laten planten. De natuur vormt op deze wijze zelf een monument voor de overledene.

Wij beiden u de mogelijkheid om enkele kruiden kruidensoorten te zaaien op het graf van de overledene. De zaden komen van nature voor in dit gebied. Na enkele jaren gaan de kruiden op in de natuur en worden onderdeel van de totale natuurontwikkeling. Alle zaden zijn van biologische oorsprong.

Contact

Telefoon
(0314) 341 966

Contactformulier